• Vandgymnastik er en bevægelsesform, der indenfor de sidste 25 år har været i en kraftig udvikling og været med til at gøre træningsområdet i det våde element mere spændende, sjovt og attraktivt.

  Med udviklingen er også nye motionsformer dukket op, som fx aquajogging og aquafitness.
  Begge aktiviteter er overvejende baseret på træning af muskelstyrke og kondition og derfor et godt supplement til vandgymnastikken, der hovedsageligt er baseret på opvarmning, bevægelighedstræning og træning af koordinationen.

  Rundt om i verden (Japan, USA og Europa) har man øje for vandgymnastikken etc., som en sundhedsfremmende aktivitet.
  Der udføres utallige undersøgelser over effekten af de forskellige træningsformer på universiteter og andre højere læreanstalter, som offentliggøres via tidsskrifter, faglitteratur, kongresser m. fl..

  vandgymn_plader

  Stort set kan alle dyrke vandgymnastik

  Med opdriften øges bevægeligheden. Dette gør at personer, med problemer i bevægeapparatet som følge af fx sportsskader, overvægt, led-, knogle-, eller muskelproblemer og derfor vanskeligt kan træne på land, har speciel fordel af denne våde træningsform.

  Men også andre (børn- som voksne, motionister m. fl.) har glæde af vandgymnastik, aquajogging og aquafitness. Det er en anderledes måde at bevæge sig på og kræver ingen svømmefærdigheder.

  Vandet i sig selv har healende kræfter:

  • Vandtrykket indvirker positivt på kroppen. Her tænker jeg bl.a. på hjerte- kredsløbet og åndedrættet der gennem dette pres fra vandet (vandtrykket) stimuleres og styrkes.
  • Vandtemperaturen kan også med fordel anvendes udfra den ønskede virkning. Det varme vand, der løsner op for spændt muskulatur og den koldere dukkert der stimulerer kredsløbet.
  • Turbulenserne har en masserende virkning på huden.

  Rekvisitter giver flere træningsmuligheder og er med til at gøre vandgymnastik sjovt og mere spændende. For hver gang der kommer nye rekvisitter på markedet, øges tilsvarende mulighederne for at udvikle nye øvelser. Dette gør at to undervisningstimer aldrig behøver at blive ens og at vandgymnastikken generelt vil være under konstant udvikling.

Lisbeth Preil
Æblevangen 8 B
2765 Smørum

Mob. 40 88 14 24
E-mail: info@vandmotion.dk
SE-nr. 20792639