• Anette læser i disse år til pædagog. Hendes lejlighedsvise deltagelse i undervisningen i kurserne bliver desværre begrænset frem til 2020.

  Anette Millandt :
  Anette mødte jeg første gang i forbindelse med et projekt, som jeg og min tidligere kollega Peter Abildgaard Andersen lavede for LVU (Landsforeningen af Voksen og Ungdomsundervisere).
  Projektet var ‘Et udkast til AquaPædagogisk Uddannelse’, og i den forbindelse lavede vi et kursus for 3. års studerende ved Ellen Margrethe Marquarts Seminarium for Afspændingspædagogik.

  Da Anette var færdig med de sidste eksamener, kom hun en dag ud til Peter og mig og spurgte om ikke vi kunne bruge hende, og jo, der er siden gået 25 år.

  Anette har i de 25 år suppleret sin afspændingspædagog-uddannelse op med Halliwick-kurserne, vandskræk-kurser og været med til internationale konferencer i aquafitness, aquajogging, aquaafspænding m.fl.

  Sammen har vi sideløbende med vores aquakurser, undervist on-and-off på ‘Herlev Hospital’/Bassinet via Herlev Kursus Aftenskole og AOF Herlev.

  Anette Millandt på et af vore Brandekurser i 2006.

  Lisbeth Preil:
  Lidt om min baggrund for at undervise i vandmotion.

  I perioden 1993-2003 var jeg ret så privilegeret, at være gæst på Svømmeinstituttet på Deutsche Sporthochschule i Köln (DSHS-Köln).

  Mine 2 kontaktpersoner, Docentin Erika Fastrich og Professor i svømning, Kurt Wilke tog sig kærligt af mig med indkvartering, tidsplaner og programmer for hvad jeg skulle igennem under mine ophold på svømmeinstituttet. Derudover introducerede de mig for deres hoved- og fagbibliotek på DSHS, som jeg fik fri adgang til under samtlige af mine ophold på universitetet. Hvert eneste år inviterede de mig til forskellige arrangementer på DSHS og andre steder i Tyskland, som fx fagseminarer, fagkonferencer arr. af DSV (Deutche Swimm-Verband e.V.), kongresser m.fl.

  Det er efterhånden 30 år siden, at jeg begyndte at undervise mine første vandhold. Det startede med babysvømning, småbørns-svømning og almindelig vandgymnastik for voksne. Senere blev det udvidet med aquajogging og ‘Vandtilvænning og Begyndersvømning for Voksne’.

  I dag – 2018, består min undervisning primært af vandgymnastik, aquajogging og aquafitness.

  Det at vandmotion i bred forstand ikke kun består af gode øvelser og programmer, men også har en meget spændende teoridel, gør, at hele området indenfor vandmotion bliver unikt som fagområde.

  Som et PS kan jeg tilføje at jeg har et par andre uddannelser i bagagen.
  Den første er en forretningsuddannelse (Magasin du Nord) og den anden er en seminarieuddannelse/1979. Begge uddannelser er med eksamener og statens fine blå stempel.
  Vandmotionen er min 3. uddannelse. Den er autodidakt, jeg har selv kreéret den.  Til den autodidaktiske (udd.) har jeg koblet svømmelæreruddannelsen fra Danmarks Højskole for Legemsøvelser (DHL) på, samt liniefaget idræt fra lærerseminariet.

  Den våde uddannelse startede som en hobby. Det er den af mine 3 uddannelser, som jeg har været allermest glad for og som jeg har været så heldig at kunne leve af.

  Lisbeth Preil på et af vore Brandekurser i 2006.

Lisbeth Preil
Æblevangen 8 B
2765 Smørum

Mob. 40 88 14 24
E-mail: info@vandmotion.dk
SE-nr. 20792639