Aquajogging: “løb i vand” er en henholdsvis nyere sportsgren, hvor hjerte- kredsløb og muskler styrkes effektivt.
Ved hjælp af opdriften og afhængig af hvor meget af kroppen der befinder sig under vand, fjernes en del af kropsvægten fra hvirvelsøjlen, hofte og knæled.
Den næsten vægtløse tilstand gør, at personer med problemer i bevægeapparatet, som fx rygproblemer, gigtsygdomme, knogleskørhed, overvægtige, gravide, sportsfolk med knæ- eller ankelskader, med fordel kan løbe i vand og træne muskelstyrke og kondition med optimalt udbytte.
Med henblik på om der løbes på lavt eller dybt vand, er der udviklet forskellige løbeteknikker, som tilgodeser de forskellige muskelgrupper i benene. Ved at supplere løbeteknikkerne indbyrdes, sikres en “all round” træning specielt af lænd, baller, mave, ben og fødder.
At lære og at indøve løbeteknik indenfor aquajogging er relativt let og overskueligt og kan gøres indenfor ca. 5 gange à 20 minutters varighed.
På det grundlæggende kursus i vandgymnastik vil der være en teoretisk og praktisk indføring i aquajogging på lavt og på dybt vand. Der vil blive undervist i de mest anvendte løbeteknikker, samt anvendelse af rekvisitter (aquabælte, -sko, -støvler, slanger mm.).
På inspirationskurserne bliver det muligt at gå mere i dybden med aquajogging.
I den teoretiske del bliver aquajogging analyseret og sammenlignet med almindelig løb på land
I den praktiske del vil der være fokus på løbeteknikker, samt variationer indenfor løbeteknikker, konditionsområderne, aquapuls, samt musikanvendelse.